Lessen bij Puur Zuiver
De yogalessen starten met ademhalings- en aardingsoefeningen. Na een aantal zonnegroeten volgen diverse staande, zittende en liggende houdingen, in combinatie met draaiingen, elkaar op. De vloeiende beweging ontstaat, doordat elke adem gelinkt is aan een beweging, waardoor er een flow ontstaat. De fysieke houdingen samen vormen als het ware een serie, waarbij de houdingen niet vast staan. Hierna volgt de eindontspanning. Per les kan de serie verschillen. Door je aandacht te focussen met behulp van je adem op de beweging en het ervaren van je lichaam, ontstaat een soort meditatie door beweging.

"Door regelmatig aan yoga te doen, ben je uiteindelijk meer in balans op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau"

Poweryoga is een dynamische en krachtige vorm van yoga. Het is de westerse variant van de Ashtanga (vinyasa) Yoga. Bij de traditionele Ashtanga Yoga gaat het om een vaste serie van 72 houdingen die de Poweryoga ‘los’ laat, zodat er meer vrijheid is om te creëren. Poweryoga heeft dus een vrijere variatie van houdingen, die ook in een continue beweging of krachtige ‘flow’ op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Door het beoefenen en synchroniseren van de juiste ademhaling, houdingen en focuspunten tijdens de yoga, krijg je controle over je zintuigen en een dieper inzicht in jezelf. De houdingen zijn aan te passen, daardoor werk je altijd op je eigen niveau. Bij poweryoga worden kracht en gratie samengevoegd en leiden tot meditatie in beweging.
  Voor wie?
Poweryoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een dynamische en fysieke training in combinatie met geestelijke ontspanning, met de nadruk op kracht en gratie. Het is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Je hoeft niet lenig te zijn om ermee te beginnen.

Easyflow Yoga is gebaseerd op de Ashtanga Yoga met een zachte en vrijere benadering van de houdingen. Er is meer ruimte voor ontspanning tijdens de les door de afwisseling van intensiteit van dynamische en statische houdingen. De lichamelijke belasting is hierdoor minder. Centraal staat de continue beweging van yogahoudingen in een zeer rustige ‘flow’ gecombineerd met de ademhaling. Er zijn altijd opties in de houdingen mogelijk, zodat je het rustig kunt opbouwen. Bij Easyflow Yoga worden souplesse en gratie gecombineerd en leiden tot meditatie in beweging.
  Voor wie?
Easyflow Yoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een gevarieerde fysieke training in combinatie met geestelijke ontspanning, met de nadruk op souplesse en gratie. Het is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. Je hoeft niet lenig te zijn om ermee te beginnen.

De effecten ervan:
Power Yoga en Easyflow Yoga zijn ideale oefenvormen om een sterk en gezond lichaam te krijgen en te houden. De effecten zijn na een aantal lessen al merkbaar: je voelt je fitter, kalmer en energieker. Afgezien van deze fysieke effecten ontwikkelt zich nog een groter effect, namelijk: in je innerlijk. Emoties, spanningen en allerlei angsten slaan we op in ons innerlijke systeem. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen krachten worden in het lichaam losgemaakt en eruit gewerkt door het beoefenen van de yoga. De mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

In een sessie komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod, waardoor alle systemen in het lichaam worden geactiveerd en verbeterd:
  • het hormonale stelsel wordt uitgebalanceerd
  • de bloedsomloop wordt gestimuleerd
  • het hart wordt krachtiger
  • het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed (door de juiste adem)
  • de spijsvertering krijgt een opkikker
  • het afvoersysteem (Lymfestelsel) wordt geactiveerd